Secţie de pompieri la Rovinari

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj va înființa până în luna noiembrie a acestui an un nou punct de lucru. Acesta va funcţiona la Rovinari, însă va deservi și alte localități din zonă. „A fost aprobată, prin hotărâre a Consiliului Local Rovinari, operaționalizarea, până la sfârșitul anului, a unui punct de lucru al ISU Gorj în orașul Rovinari. Acest punct de lucru va fi deservit de către o autospecială de lucru cu apă și spumă, cu echipajul aferent”, a declarat Augustin Malacu, șeful ISU Gorj. 

Punctul ISU Gorj de la Rovinari va face parte din Detașamentul de Pompieri Motru şi va avea în raionul de intervenție localitățile: Rovinari, Cîlnic (sate: Cîlnic, Pieptani, Hodoreasca, Pinoasa, Stejărei), Telești, Bîlteni, Fărcășești, o parte din comuna Negomir și comuna Urdari.

„Era nevoie la Rovinari de un punct ISU. Fiind oraș, fiind o zonă cu potențial economic, cu riscuri naturale, timpul de răspuns pentru toate localitățile pe care le-am prevăzut în noul raion al punctului de lucru fiind foarte mare, am spus că este oportună operaționalizarea unui punct de lucru în zona respectivă”, a mai explicat inspectorul șef Augustin Malacu.

În altă ordine de idei, Garda de Intervenție ISU Hurezani va fi dotată cu o ambulanță SMURD.

Vizualizări: 5,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: