Titularizare 2017: Patru dascăli, eliminați din examen. Au vrut să copieze!

Și dascălii trișează! Au dovedit acest lucru câțiva profesori care au fost eliminați din sală în timp ce susțineau examenul de titularizare. Aproximativ 600 de candidați s-au înscris pentru a deveni titulari, însă 100 au lipsit. Pentru a prinde un loc la catedră, pretendenţii au nevoie de cel puțin nota șapte. Rezultatele finale vor fi afișate pe 18 iulie.

„Au fost înscrişi 594 de candidați, s-au prezent 483 şi s-au înregistrat 111 absenți. Au fost eliminați patru candidați pentru tentativă de fraudă, iar 105 s-au retras din motive personale. Din județul Gorj, au plecat 374 de lucrări spre evaluare. Rezultatele finale vor fi publicate în 18 iulie. Între 18 și 19 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj se vor înregistra eventualele contestații. Acestea vor fi rezolvate între 20 și 24 iulie, urmând ca în 25 iulie să se afle rezultatele finale ale acestui concurs”, a explicat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Subiecte accesibile

Cei care au susținut examenul s-au declarat mulțumiți de subiecte. Se așteaptă la note peste șapte ca să poată prinde, astfel, un post în învățământ. „A fost bine. Am dat examen la învățători. Subiectele au fost acceptabile. Nu au fost chiar grele. Am fost cadru didactic. Am lucrat până în 2000. Am fost plecată în străinătate, iar acum m-am întors să dau examen. Să sperăm că voi ocupa un post. Nu contează unde voi fi repartizată. Numai să am noroc să prind un post”, ne-a spus o candidată. „A fost ușor. Am auzit că sunt douăzeci de locuri pentru învățători. Este pentru prima dată când susțin acest examen. Mă aștept la o notă mare”, a declarat o tânără. „Nu a fost greu. Vreau să dau la matematică. Am aflat că nu sunt posturi titularizabile. M-aș mulțumi să iau și câteva ore”, ne-a spus o altă candidată.

La nivelul județului Gorj, sunt 35 de posturi titularizabile și alte 461 vacante, dar netitularizabile. Săptămâna viitoare, vor începe alte concursuri. 60 de profesori vor care să devină directori ale unităților de învățământ vor trece prin emoțiile concursului.

Vizualizări: 2,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: