Secții supraaglomerate în spitale. "Sunt solicitări pe care nu le putem prelua"

Secțiile Medicină Internă, Neurologie, Ortopedie sau Psihiatrie sunt cele mai aglomerate în spitalele din Gorj. Unii manageri spun că unele solicitări nici nu mai pot fi preluate.

 

„Dacă vorbesc de secţiile de acuţi, cea mai aglomerată este Secţia de Medicină Internă. Nu mai vorbesc de Secţia exterioară Psihiatrie, care e mereu aglomerată. Sunt solicitări pe care nu putem să le preluăm pentru că suntem la capacitate maximă”, a transmis Dragoş Haţegan, managerul Spitalului Turceni.

La Bumbeşti Jiu, cea mai ocupată secţie este neurologia: „Secţia Neurologie este cea mai agolomerată, care are inclusiv Compartimentul de Recupeare Neurologică, 25 de paturi, respectiv 13. De asemenea, Secţia de Chirurgie este aglomerată şi Secţia de Obstretică-Ginecologie”, afirmă Aurel Stolojanu, managerul spitalului.

Alin Efrim, managerul Spitalului Motru, transmite că de la începutul anului se fac operaţii pe ortopedie, secţia fiind destul de aglomerată: „La noi este aglomerată Secţia de Medicină Internă, urmând cea de Neurologie. Sunt foarte ocupate. De asemenea, chirurgia şi ortopedia. Am început să facem operaţii de la începutul anului pe ortopedie şi avem secţia aglomerată”.

Vizualizări: 1,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: