Şefa femeilor din ALDE Gorj, în conducerea Aparegio

Societatea Aparegio, operatorul regional de apă și canal, va avea noi administratori. Printre cei care vor face parte din Consiliul de Administraţie se numără Tiberiu Trotea, fost director al Complexului Energetic Rovinari, dar și Mădălina Negrescu, președinta organizaţiei de femei a ALDE Gorj.

Noii administratori ai Aparegio sunt: Simona Rîiosu, Traian Pătrășcoiu, Tiberiu Trotea, Radu Angheloiu, Marian Lumezeanu, Eugen Corcoaţă și Mădălina Negrescu. La selecţia organizată de ADIA Gorj a mai participat și Marian Spiroiu, consilier în cadrul Consiliului Judeţean Gorj. Acesta, deși a obţinut 95.80 puncte la interviul susţinut în data de 16 ianuarie, adică un punctaj mai mare decât Mădălina Negrescu care a primit la interviu 94.20 puncte la interviu, nu va face parte din forul de conducere. Conform reprezentanţilor ADIA Gorj, doar un funcţionar public poate să facă parte din noul Consiliu de Administraţie. Dintre candidaţi, doar Marian Spiroiu și Simona Rîiosu, angajată a Primăriei Bumbești Jiu, au calitatea de funcţionar public și a fost selectat funcţionarul public cu punctajul cel mai mare. Rîiosu a obţinut 98.80 puncte la interviu, la fel ca Traian Pătrășcoiu, directorul interimar al Aparegio.

Tiberiu Trotea a fost notat cu 98 de puncte, Radu Angheloiu, șeful Agenţiei ARR Gorj, cu 96.60 de puncte, Marian Lumezeanu, inginer în domeniul petrolier, a obţinut 96.20 puncte, iar Eugen Corcoaţă, administratorul special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru, a promovat selecţia cu un punctaj de 95.40 de puncte.

Calitatea politică a Mădălinei Negrescu a dezavantajat-o pe aceasta la punctajul final, spune conducerea ADIA Gorj. „Doamna Negrescu a avut un punctaj mai mic pentru că dânsa are o expunere politică mare. Așa spune la ordonanţa 109, în matrice, este un criteriu de punctaj expunerea politică. Și dânsa are cea mai mare expunere politică dintre toţi candidaţii. Acestea sunt criteriile pe matrice. Să știţi că nu se joacă nimeni cu așa ceva. A fost un concurs extrem de transparent și extrem de corect, neinfluenţat politic”, a explicat Mihai Gherghe, directorul ADIA Gorj.

Administratorii Aparegio sunt remuneraţi în momentul de faţă cu 20% din salariul brut al directorului unităţii. Adică, fiecare încasează circa 2000 de lei pe lună pentru participarea la o ședinţă a forului de conducere. Nu s-a stabilit încă cât vor câștiga noii administratori. „Pe OUG/109, prin contractele de mandat, în funcţie și de indicatorii de performanţă, se stabilește și indemnizaţia administratorilor”, a explicat Mihai Gherghe.

Noii administratori vor avea un mandat de patru ani.

Vizualizări: 1,866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: