Condamnată în dosarul primarului Nioaţă

O gorjeancă trimisă în judecată de procurorii DNA, la sfârşitul anului trecut, şi-a primit acum pedeapsa, asta după ce a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, ancheta care o vizează având legătură cu dosarul primarului din Bumbeşti Piţic, Michy Nioaţă, trimis în judecată împreună cu fiica sa şi cu alţi doi funcţionari publici.

Primarul Nioaţă şi fiica ar fi primit pe nedrept subvenţii de zeci de mii de euro pentru o fermă de vite pe care au avut-o doar pe hârtie, dar aceştia au ales calea mai grea a procesului, aceea de a se apăra în instanţă pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Femeia condamnată acum a primit o pedeapsă cu suspendare după ce a colaborat cu procurorii DNA şi a acceptat toate probele strânse împotriva sa. „Procurorii anticorupţie au încheiat acord de recunoaştere a vinovăţiei cu inculpata Făsui Alice Lorena pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la infracţiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual, toate trei în formă continuată”, a comunicat DNA.

În prezenţa avocatului, Lorena Alice Făsui a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina ei, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani.

Acordul Lorenei Făsui cu DNA a fost confirmat acum de Tribunalul Gorj, inculpata trebuind să presteze şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii la Primăria Târgu Cărbuneşti sau la liceul din oraş. Instanţa a mai anulat şi o serie de documente pe care aceasta le-ar fi creat în fals pentru a da o tentă de legalitate în afacerea derulată de primarul din Bumbeşti Piţic şi fiica sa cu fonduri europene.

Vizualizări: 2,089

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: