Șefii CE Oltenia, autodenunț la DNA

Dezvăluire de senzație făcută de președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, marți seara la un post local de televiziune.

Liderul FNME a susținut că șefii Complexului Energetic Oltenia și-au făcut autodenunț la DNA pe acuzațiile aduse prin raportul Corpului de control al ministrului Energiei și au primit neînceperea urmăririi penale. “Ce știu eu este că raportul nu a fost semnat de toată echipa de control. Mai mult, știu că s-a făcut un autodenunț de către conducătorii din CEO vis-a-vis de fapte de care erau încriminați, la DNA, și știu că a venit neînceperea urmăririi penale. Mai multe nu știu. Dar, e bine să îi întrebați pe dumnealor, că sunt treburile dumnealor”, a spus Pîrvulescu la Tele 3. Ar fi totuși un fapt neobișnuit ca DNA să finalizeze atât de repede o anchetă. Pe de altă parte, raportul a fost trimis și de Corpul de control procurorilor și nu s-a auzit nici măcat de primele audieri în cauză.

Raportul Corpului de control a fost finalizat în toamna anului trecut, dar adus la cunoștința acționarilor abia de 1 iulie. Acesta a stat la baza schimbării Consiliului de Supraveghere și ar putea sta în viitorul apropiat la revocarea Directoratului, puternic susținut de o parte din liderii sindicali. Raportul a constatat prejudicii de zeci de milioane de euro la CE Oltenia, atât din politica de achiziție a certificatelor de carbon, dar și din achiziția la suprapreț de gaze naturale, probleme constatate fiind și cu licitațiile care privesc transportul salariaților la locul de muncă cu mașini neconforme. (A.M.)

Vizualizări: 4,639

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: