O nouă decizie pentru doctoriţa care a refuzat o pacientă

Elena Vlad, medicul pneumolog acuzat că ar fi refuzat să trateze un pacient, a pierdut, în instanţă, o primă bătălie cu Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Doctoriţa a contestat decizia prin care a fost sancționată pentru modul în care a acționat în cazul pacientei de 63 de ani, care la scurt timp a și decedat într-un spital din Craiova. Verdictul magistraţilor a fost dat la începutul lunii trecute: „Respinge contestaţia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”.

Medicul pneumolog, sancţionat cu 10% din salariu, timp de 3 luni, a făcut deja apel la sentinţa judecătorilor gorjeni. Elena Vlad a ajuns în atenția opiniei publice după ce s-a plâns în fișa de internare a unei paciente de lipsa de personal și de salarizarea necorespunzătoare pentru cei care fac bronhoscopii. Ulterior, medicul a ieşit în presă şi a susţinut că nu a greşit cu nimic.

Femeia de 63 de ani a fost consultată de trei ori în câteva zile, iar când s-a solicitat o fibrobronhoscopie, medicul a refuzat, motivând că nu există personal care să o ajute şi care să fie plătit pentru această intervenţie. Mai mult, doctoriţa Vlad a declarat că a dorit ca acest mesaj să ajungă la conducerea spitalului, nu în presă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,392

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: