Şefii CE Oltenia se declară cetăţeni români

Cap au, minte le mai trebuie! Asta s-ar putea spune despre cei care compun Directoratul şi Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Aceştia au dat marţi un comunicat de presă pentru a ne transmite că sunt cetăţeni români. Probabil ca o reacţie la un articol din Pandurul, despre faptul că ar fi nevoie de români la conducerea companiei. Români în spirit, că în buletin ştiam deja că sunt.

„Membrii CS şi ai Directoratului, cetăţeni români, au ca obiectiv bunul mers al CE Oltenia”, aşa începe un comunicat de presă transmis marţi de Complexul Energetic Oltenia, în care primim asigurări şi că cei peste 13.000 de angajaţi sunt cetăţeni români.

Conducerea companiei explică în comunicat că are ca obiectiv reducerea cheltuielilor cu materiile prime şi materialele. „Nu încurajăm poziţiile de cvasi-monopol sau poziţiile dominante ale unor furnizori şi nu înţelegem îngrijorarea acţionarilor Artego, companie privată, în legătură cu organizarea unei licitaţii la care să poată participa şi alţi producători de benzi de cauciuc”, arată în comunicat, deşi Artego nu a exprimat public vreo îngrijorare până în prezent.

Mai mult, CE Oltenia arată că din cauza pierderilor de anul trecut „a fost nevoită sa concedieze în acest an 1.000 persoane”, în timp ce „salariaţii-acţionari ai Artego au primit dividende”.

Complexul Energetic Oltenia susţine în continuare că a scos clauza privind recuperarea deşeurilor de cauciuc din caietul de sarcini pentru a crea cadrul unei competiţii corecte şi pentru a face profit. Asta în replică la cei care susţin că au scos clauza pentru a favoriza companiile străine, în detrimentul singurului producător român de cauciuc.

Vizualizări: 764

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: