Chinezii amână deschiderea fabricii de la Peştişani

Investitorii chinezi care vor să deschidă o fabrică de brichetare a cărbunelui în satul Gureni al comunei Peştişani au amânat deschiderea unităţii. Fabrica va fi inaugurată abia la sfârşitul lunii noiembrie 2017, spun autorităţile locale din Peştişani, deşi iniţial era vorba de mijlocul lunii octombrie. „Am discutat cu ei luni. Durează până îşi iau autorizaţiile. Vor să dea drumul la activitate până la sfârşitul lunii noiembrie. E vorba de documentaţii. Numai la Agenţia de Mediu durează trei săptămâni, autorizaţia de mediu pentru funcţionare”, a explicat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.

Chinezii nu au început să facă recrutările de personal, având nevoie pentru punerea în funcţiune a fabricii de brichetare a cărbunelui de cel puţin 30 de persoane. Doar câţiva localnici au fost cooptaţi pentru asigurarea pazei clădirii.

Materia primă pentru producerea brichetelor pe bază de cărbune va fi asigurată de SC Explocarb SRL, societatea care deţine o microcarieră de cărbune în bazinul Motru.

Vizualizări: 969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: