Șefii Jandarmeriei, puși sub acuzare

Mai mulţi reprezentanţi ai Jandarmeriei Române, între care Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş, şi un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne au fost citaţi, vineri, la Parchetul instanţei supreme, pentru a fi anunţaţi că au calitatea de suspect în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Primul care a ajuns la sediul Parchetului a fost Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei. El a declarat, la ieşirea de la Parchet, că i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. "Mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, mi s-au adus la cunostinta faptele -  complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă", a declarat Cătălin Sindile la ieşirea de la Parchet.

La Parchetul General a fost şi Sebastian Cucoş, prim-adjunctul Jandarmeriei Române, care se afla la comanda instituţiei în 10 august şi care a fost anunţat, de asemenea, că are calitatea de suspect, pentru aceleaşi infracţiuni. El a reuşit cu greu să ajungă la maşină, în faţa sediului Parchetului aflându-se aproximativ 20 de protestatari, care au strigat "La puşcărie", "Demisia", "Criminalule".

Vizualizări: 1,736

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: