Șefii Minprest, penalizaţi pentru că nu au condus bine unitatea

Administratorii Minprest Serv Rovinari sunt buni de plată. Trebuie să dea înapoi aproape 20% din remuneraţia pe care au primit-o în anul 2015. Motivul? Nu și-au îndeplinit indicatorii de performanţă stabiliţi prin contractul de mandat. Este vorba de o decizie a acționarilor Minprest care va fi pusă în aplicare de directorul societății. Gabriel Giorgi se așteaptă ca administratorii să conteste în instanță hotărârea acționarilor societății.
Curios este faptul că nu toți cei care au ocupat funcția de membru în Consiliul de Administrație în anul 2015 vor fi penalizați, ci doar cei care aveau această calitate la finalul anului 2015. Conform hotărârii Adunării Generale a Acționarilor (AGA) de la Minprest, emisă în data de 6 septembrie, administratorii Cornel Bebe Irod, Vasile Velcea, Constantin Buleteanu, Gabriel Radu Angehloiu și Eufimia Nicoleta Dănăcică vor trebui să returneze un procent de 17,36% din remunerația aferentă anului 2015. Asta înseamnă că administratorii vor trebui să dea înapoi circa 200 de lei/lună, adică 2400 lei în total de fiecare dacă au avut mandat întreg. Celor care au prins numai câteva luni li se va reține strict pentru perioada în care s-au aflat în funcția de membru al Consiliului de Administrație (CA). Printre cei care nu vor trebui să dea banii înapoi se numără și Ion Răuț, care a fost administrator la Minprest anul trecut o bună perioadă de timp.
Directorul Gabriel Giorgi le ține partea administratorilor explicând că aceștia nu au avut nicio vină pentru că CE Oltenia, adică acționarul majoritar şi principalul beneficiar, nu și-a plătit la timp datoriile față de Minprest. Giorgi a scăpat de această penalizare pentru că în contractul de mandat nu are specificat la indicatorii de performanță plățile restante. Giorgi spune că va pune în aplicare hotărârea AGA, dar că se așteaptă la niște acțiuni în instanță. "AGA mi-a lăsat măsură și o să demarez treaba, dar nu prea e legal. Nu poți să iei banii cuiva fără încuviinţare. Au fost cauze subiective care au condus la treaba asta, care n-au ținut de administrarea unității. De exemplu, acționarul care i-a penalizat pe ei a produs o pierdere unității prin faptul că nu a plătit la timp. Acum e treaba administratorilor ce fac mai departe, eu o să le aduc la cunoștință la prima ședință de CA. Pe lege, nu poți să iei mai mult de o treime din remunerație lunar", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Rovinari.
Pe de altă parte, tot în ședința AGA din septembrie acționarii Minprest au stabilit că administratorii își vor lua remunerațiile în procent de 100% pentru primul semestru al anului 2016.

Vizualizări: 1,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: