Șeful Gărzii Naționale de Mediu, la Târgu Jiu: Am văzut probleme

Ochii Gărzii de Mediu sunt ațintiți spre Târgu Jiu. Depozitul de deșeuri și gunoaiele din zona Pandurașul au fost dezbătute cu șeful Gărzii Naționale de Mediu care a fost prezent la Târgu Jiu să vadă cum arată, în primă fază, depozitul de deșeuri de la marginea orașului după ce mulți târgujieni s-au plâns în continuare de mirosul emanat de groapa ecologică de gunoi.

La prima vizită, comisarul șef al instituției a descoperit nereguli la depozitul de deșeuri. Andrei Corlan spune că a văzut prea multe deșeuri reciclabile care nu au ce căuta acolo. A confirmat că există disconfortul reclamat de cetățeni.

“Problematica deșeurilor nu e abordată așa cum trebuie. Garda de Mediu Gorj a aplicat amenzi de 9 milioane de lei în trei ani. Cel mai elocvent exemplu e faptul că o cantitate impresionantă de deșeuri reciclabile ajung să fie depozitate aici: folie, metal, deșeuri de anvelope care nu ar trebui să fie acceptate la depozitare. Am văzut multe aspecte care nu sunt în regulă. Problema reală sunt deșeurile care nu ar trebui să ajungă acolo. Mă refer la deșeurile reciclabile. Depozitul de la Târgu Jiu a fost sancționat de Garda de Mediu Gorj cu 510 mii de lei în decursul anilor”, a declarat Andrei Corlan, comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu.

Alături de prefectul județului Gorj, Adrian Corlan a mers apoi în zona Pandurașul, acolo unde Iulian Popescu a semnalat o groapă clandestină de gunoaie. Tot felul de resturi, în special haine vechi, care au împânzit cartierul. “Vizita de lucru a început cu deplasarea la groapa de deșeuri, urmată de vizita în cartierul Pandurașu, la groapa de gunoi clandestină pe care am descoperit-o săptămâna trecută și s-a finalizat cu o conferință de presă susținută la Instituția Prefectului - județul Gorj, având ca obiectiv principal evaluarea poluării și disconfortul generat de mirosuri în municipiul nostru și în zonele limitrofe”, a spus prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

E un fenomen generalizat, spune șeful Gărzii de Mediu care a și declanșat anchete și descinderi în lanț ca să-l stopeze.“Un alt subiect care e fenomen generalizat e că aveți un cartier, Pandurașul, unde sunt cetățeni care valorifică deșeuri. E un fenomen generalizat. Am luat act de tot ce mi-a semnalat domnul prefect și pot să-l asigur de toată susținerea”, a mai spus Andrei Corlan.

Prefectul Iulian Popescu a mai subliniat că a discutat cu ministrul Mediului și a solicitat în Gorj un laborator mobil performant care să măsoare calitatea aerului și nivelul de poluare.

Vizualizări: 2,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: