Şeful Minprest, revoltat: Nu înţeleg de ce CEO nu ne dă lucrări prin încredinţare directă  

Complexul Energetic Oltenia nu mai acordă lucrările de redare a terenurilor în circuitul silvic prin încredinţare directă, ci doar prin licitaţie. Conducerea Minprest Serv Rovinari, prestatorul de servicii pentru compania energetică, s-a arătat deranjată de această decizie. „Nu le înţeleg logica, pentru că banii ar rămâne în CEO”, afirmă directorul Gabriel Giorgi.

Şefii Minprest spun că fac lucrări de calitate şi într-un timp scurt, explicând că în nicio lună au reuşit să planteze puieţi de salcâm pe zeci de hectare în zona Rovinari Est. Lucrarea a fost câştigată în urma unei licitaţii. Şi la următoarele lucrări, situaţia s-a repetat. CE Oltenia vrea să împădurească o altă suprafaţă de câteva zeci de hectare în zona Valea Negomirului, iar lucrările silvice au fost iarăşi scoase la licitaţie.

„Plantăm 60 de hectare de puieţi în trei săptămâni. Am înregistrat un record. Şi plantaţia aceasta, şi mai este o lucrare pe Pinoasa, unde nu vor să ni le încredinţeze direct şi le scot la licitaţie. Nu înţeleg care este logica lor. Pentru că banii ar rămâne în CEO, chiar dacă se constituie profit din lucrarea respectivă, jumătate se întoarce în CEO ca dividend şi acesta ar fi mult mai mare decât o diferenţă minoră între ofertele financiare. Ţinând cont că noi în trei săptămâni am pus 60 de hectare, deci suntem serioşi şi avem forţă de muncă, dotări, utilaje, experienţă, nu-i înţeleg de ce le scot la licitaţie şi nu ni le dau prin încredinţare, cum ni le-au dat până acum”, a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

CE Oltenia este acţionarul majoritar al Minprest Serv Rovinari. Licitaţia pentru noua lucrare este în desfăşurare. „Chiar aş vrea să pierd. Să facă diferenţa între ce putem noi să facem şi ce pot să facă alţii”, a spus directorul Giorgi, precizând că prin organizarea unei licitaţii se pierde şi timp preţios. Cum împăduririle se fac numai în anumite perioade ale anului, iar procedurile se pot întinde, sezonul poate fi pierdut.

Prestatorul de servicii a angajat 30 de oameni pe perioadă determinată, începând cu 1 aprilie, pe a efectua aceste împăduriri. Între timp, societatea s-a înscris şi la licitaţiile organizate de Direcţia Silvică Gorj pentru astfel de lucrări.   

Vizualizări: 1,728

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: