Şeful Salvamont Gorj: ”Am schiat în aproape toate ţările din Europa”

Sabin Cornoiu, cel care se află în fruntea Serviciului Salvamont Gorj, este cunoscut drept un împătimit al sporturilor de iarnă. Aproape în fiecare sezon dă fuga pe cele mai cunoscute pârtii din Europa pentru a-și întreține unul dintre cele mai vechi hobby-uri. De 25 de ani practică schi de performanță fiind de necombătut la categoria lui de vârstă. Multiplu campion județean, Sabin Cornoiu mărturisește că au fost vremuri când dădea și patru salarii pentru un echipament complet de schi.

Șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, este cel care coordonează de ani de zile acțiunile de salvare din stațiunea Rânca și nu numai. Împătimit al sporturilor de iarnă, Cornoiu își alege în fiecare an destinațiile de schi cu cel mult 24 de ore înainte. Anul trecut a schiat pe pârtiile din Germania și Slovacia. ”Schiez de fiecare dată când simt nevoia. Nu numai la Rânca, câteodată fug să mă dau pe pârtii mai tari. Anul trecut am schiat în Germania și Slovaci dar am schiat și pe pârtii pe care s-au ținut etape de campionat mondial. Practic acest sport de vreo 30 de ani, sunt multiplu camion județean la schi iar la categoria mea de vârstă nu cred că mai întrece cineva”, a menționat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Echipament costisitor

Cornoiu mărturisește că a fost în stare să cheltuiască mulți bani pe echipamente adecvate de schi, uneori chiar și patru salarii pentru un singur echipament. Se întâmpla însă în urmă cu aproape 25 de ani. ”În zilele noastre, își permite oricine să-și cumpere un echipament complet de schi. Acum 25 de ani însă a trebuit să dau și 3 sau 4 salarii pe un 3 echipament complet. Sunt echipamente de performanță, în ceea ce mă privește de vreo 20 de ani merg numai pe performanță”, a precizat Sabin Cornoiu. În felul acesta, șeful Salvamont a fost ferit și de accidentări. ”Am mai avut accidente dar ușoare, nici măcar la nivel de fractură”, a completat Sabin Cornoiu.

Acesta spune că a schiat în aproape țările din Europa. Spune despre Austria că este printre cele mai sigure țări dar asta nu înseamnă că este mai presus. ”Am schiat în aproape țările din Europa. Majoritatea preferă Austria pentru că este mai practic, se ajunge repede și este printre cele mai sigure țări dar asta nu înseamnă că este mai presus ca Franța, Serbia sau Slovaci”, a adăugat Sabin Cornoiu.  

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: