Muzica este cea mai bună prietena a sa

Muzica este cea mai bună prietenă a Elenei Stoica, cel mai frumos mod de exprimare, soundtrackul vieţii sale, atât în momentele cele mai frumoase, cât şi în cele mai triste. Elena a plecat din Târgu Jiu, iar acum cântă împreună cu trupa sa în Bucureşti.

Elena Stoica s-a apropiat de muzică aşa cum i se întâmplă oricui. „Încă de mică auzeam o piesă care îmi plăcea foarte mult, o ascultam la nesfârşit şi o fredonam. Vara mergeam în vacanţe la bunici şi alături de verişorii mei cântam cu toţii în jurul focului de tabără. Întâmplarea a făcut ca ulterior, când m-am înscris la nişte cursuri la Palatul Copiilor, să mi se spună că am talent”, spune Elena Stoica. Din timpul liceului, cu multe repetiţii şi mult studio, muzica a început să însemne mai mult decât un hobby. „Adolescenţa mea este marcată de muzică, festivaluri şi concursuri peste tot în ţară, momente ce m-au determinat să continui în acest sens. Iniţial cântam piesele mele preferate, vechi sau noi, dar ulterior am început să-mi compun singură piesele, chitară şi voce. Mă prezentam la concursuri cu propriile mele compoziţii şi am avut mai multe şanse de câştig prin originalitate”, mai declară aceasta.

Trupă în Bucureşti

În Bucureşti şi-a format prima trupă în anul 2007, în momentul în care a fost invitată într-o emisiune TV prezentată de Cătălin Măruţă şi de aici a reuşit să cânte în cluburile de profil din capitală. „Acum proiectul se numeşte Elena Stoica Band şi include atât piesele mele, cât şi coveruri de la Tracy Chapman, 4 Non Blondes, până la Rihanna sau Jessie J. Anul trecut am reuşit să imprimăm zece piese, pe care le-am inclus în albumul nostru «Arunc Cuvinte», cartea de vizită a trupei noastre”, afirmă Elena Stoica. Deşi publicul în general nu este atât de interesat de muzica nouă şi nepromovată, tinerii au reuşit să-şi formeze propriul public, care să-i asculte pentru ceea ce sunt. „Piesele se pot asculta şi downloada de pe site-ul nostru www.elenastoica.com, gratuit, neavând un scop comercial. Cel mai important pentru mine este să aflu că muzica mea a ajuns în sufletul altcuiva. Nu pot să exprim ce simt când ajung să văd în faţa mea nişte oameni pe care nu-i cunosc că îmi fredonează piesele…”, menţionează aceasta. Până în acest moment a reuşit să obţină rezultate frumoase în acest domeniu. „Am obţinut încă de mică multe premii în concursuri şi festivaluri naţionale, care m-au determinat să merg mai departe cu piesele mele, să cânt cu trupa mea preferata din România, jumătatea din Vama Veche fără Tudor Chirilă, când au ţinut un concert cu zece voci, singura voce feminină fiind a mea, am reuşit să am propria trupa, să-mi compun şi să-mi cânt propriile piese de pe albumul meu”, afirmă Elena.

MUZICĂ

„Nu este în România şi probabil nicăieri în lume simplu să reuşeşti în acest domeniu, însă mi-am propus să fac asta pe termen nelimitat, fără să visez la celebritate şi fără compromisuri. Muzica nu are nevoie de reviste sau fotografii. Muzica o asculţi şi o simţi pur şi simplu”, spune Elena.

TIMP

„Şi pentru că am continuat cu muzica încă de pe vremea când eram studentă, chiar şi acum, când am terminat studiile universitare şi am ajuns să lucrez în domeniul bancar, continui să-mi rezerv resurse pentru trupă, compoziţii, studiu şi repetiţii. Îmi place să cred că muzica este principalul meu job şi în timpul liber mă duc la birou”, menţionează interpreta.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: