Senator: Prezența la vot va fi mai redusă ca niciodată

Politicienii se tem că prezența la vot va fi mai mică decât niciodată la alegerile locale programate pe 27 septembrie. În contextul în care, la fiecare scrutin, cei de peste 40 de ani erau cei care se prezentau în număr mare la urne, senatorul Florin Cârciumaru, de exemplu, se așteaptă ca pandemia să reducă drastic numărul alegătorilor care își vor exercita dreptul de vot. Acesta a transmis totuși că, dacă se vor respecta regulile de igienă și distanțare, oamenii nu ar trebui să fie supuși niciunui risc dacă vor ieși la vot.

Senatorul PSD, Florin Cârciumaru, a declarat că oamenii vor ieși în număr mic la vot. Se teme că alegătorii vor pune pe primul loc frica de îmbolnăvire cu noul coronavirus și vor renunța să iasă la vot. Asta mai ales că, la fiecare scrutin, tocmai electoratul peste 40 de ani se prezenta în număr mare în secțiile de votare. „Părerea mea este că prezența la vot va fi mai redusă ca niciodată față de tot ce s-a întâmplat până acum în ziua votului. Este rău. Avem teamă de această pandemie, dar respectând regulile, trebuie să mergem să votăm. Lipsa de la vot se va datora temerii îmbolnăvirii. Oamenii se tem pentru ei, pentru nepoți, pentru cei mai în vârstă. Este un risc, dar respectând regulile, nu riscăm cu nimic și trebuie să ne facem datoria și să mergem la vot”, a declarat senatorul Florin Cârciumaru.

Parlamentarul a adăugat că instituțiile trebuie să încurajeze oamenii să iasă la vot pe 27 septembrie, dar și să respecte regulile impuse de pandemia de coronavirus ca să nu existe niciun risc de îmbolnăvire. „Pe fiecare categorie de vârstă e o problemă. Din cele întâmplate până în momentul de față, am văzut că au probleme și tinerii, și seniorii, și cei bolnavi, și cei sănătoși. Va fi o teamă pe care trebuie să o învingem. Și instituțiile statului trebuie să insiste ca oamenii să fie prezenți la vot, dar să și respecte regulile impuse de pandemie”, a mai adăugat Cârciumaru, la Radio Impact.

În secțiile de votare, măștile de protecție vor fi obligatorii.

Vizualizări: 1,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: