Serbare câmpenească anulată din cauza campaniei electorale

Floarea de salcâm nu va mai fi sărbătorită anul acesta la Văgiulești, în pădurea Zoica, cel puțin nu atunci când pomii vor fi în floare. Asta spun autoritățile locale care au preferat să anuleze tradiționala serbare câmpenească care urma să aibă loc la mijlocul lunii mai, chiar în toiul campaniei electorale.

 Serbarea câmpenească de la Văgiulești a fost programată inițial pentru data de 15 mai, însă autoritățile au decis să anuleze evenimentul, după zeci de ani la rând în care s-a ținut, pentru a nu a exista discuții și complicații, mai ales că primarul Constantin Pîrjol va candida pentru un nou mandat la primărie din partea PSD. "Este o serbare pe care foarte multă lume și-o dorește și sincer îmi doream din toată inima să o organizăm. Însă având în vedere că se suprapune în perioada campaniei electorale, anul acesta se desfășoară în alte condiții, sunt niște reguli și n-aș vrea să dau curs la discuțiile unora care ar putea să spună că o folosesc ca și cum mi-aș face campanie electorală și n-aș vrea să pic în abatere în niciun fel. În acest sens serbarea nu poate fi efectuată în această perioadă. Cel mai sigur după alegeri facem această sărbătoare, deși i se pierde din puterea și rostul pentru care a fost atunci înființată. Normal atunci când salcâmul este în floare se face", a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiulești.

Autoritățile locale au precizat că în situația în care serbarea câmpenească va fi organizată după încheierea alegerilor, vor schimba denumirea evenimentului în "Zilele Comunei".

Galerie foto


Vizualizări: 618

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: