Care sunt cele mai slabe școli din Gorj

Patru unități de învățământ din județul Gorj au fost catalogate ca fiind cele mai slabe și nu îndeplinesc nici măcar indicatorii de performanță. Este vorba de școala gimnazială Samarinești, școala gimnazială Sâmbotin, școala gimnazială Stănești și liceul tehnologic Stoina. Ion Ișfan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a spus că principalele puncte slabe ale acestor școli sunt asigurarea serviciilor medicale și consilierea elevilor.

Învățământul din județul Gorj are de suferit extrem de mult la unele capitole. Ion Ișfan, șeful ISJ Gorj, a precizat luni într-o informare adresată Instituției Prefectului că la nivelul județului sunt patru școli care au primit calificativul nesatisfăcător de la comisia ARACIP. ”Un număr de 42 de școli s-au situat la nivelul standardelor de acreditare, iar patru dintre ele au avut câțiva indicatori neîndepliniți. Cei mai mulți indicatori nerealizați s-au regăsit la școala gimnazială Sâmbotin respectiv asigurarea serviciilor medicale, existența, structura și conținutul documentelor proiective, aplicarea procedurilor de autoevaluare”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general.
Cât privește școala gimnazială Samarinești, aici nu există cabinet școlar de consiliere sau consilier școlar și nici activitate științifică a cadrelor didactice. Liceul Tehnologic Stoina este și el în clasamanetul școlilor proaste ale județului și asta pentru că nu există o accesabilitate la spațiile auxiliare, iar școala gimnazială Stănești stă prost la capitolul dezvoltare profesională a cadrelor didactice. La polul opus se află însă și unități școlare care au îndeplinit toţi indicatorii ceruți de Ministerul Educației. Amintim aici Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Arte, Grădinița ”Vis de copil”, Colegiul Tehnic Motru.

Vizualizări: 4,595

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: