Bisericile din Căpreni, pregătite de sărbătorile pascale

Cele patru biserici din comuna Căpreni sunt pregătite să-și primească enoriașii în seara de Înviere. Preoții satului, dar și autoritățile locale se ocupă în prezent de ultimele pregătiri, primarul localității Emil Cătănoiu declarând că joi seară este prima zi de Denii, iar oamenii la țară respectă cu sfințenie aceste obiceiuri.

Comuna Căpreni din județul Gorj are patru biserici, toate fiind zilele acestea puse la punct de către preoți, autorități și enoriași. Preoții și enoriașii se ocupă de partea interioară a bisericilor, iar autoritățile locale au grijă de curțile exterioare. ”Suntem în pregătiri, tăiem iarba, verificăm iluminatul, facem curățenie prin cimitire, începe prima Denie și oamenii vin în număr foarte mare la biserică. Vineri seara este a doua Denie și sâmbătă este Învierea. Eu și acum sunt la Biserică, facem curățenie. De obicei, în noaptea de Înviere oamenii stau toată noaptea la Biserică, iau Paști și merg acasă, în familie. Inclusiv eu o să merg cu toată familia la Biserică, așa am procedat tot timpul, niciodată nu am părăsit comuna de sărbătorile pascale, le petrec între oameni”, a spus primarul din Căpreni, Emil Cătănoiu.

Ajutoare de urgență

Cu ocazia sărbătorilor pascale, primăria Căpreni va acorda și câteva ajutoare de urgență familiilor cu posibilități financiare reduse ori familii ai căror membri suferă de boli grave. Primăria acordă anual astfel de ajutoare familiilor aflate în impas. ”O să acordăm ajutoare la câteva familii cu probleme, avem câteva cazuri cu copii bolnavi. Ajutoarele de urgențe constau în sume de bani până la 300 de lei de familie. În fiecare an încercăm să venim în sprijinul copiilor din familiile cu dificultăți”, a spus primarul Emil Cătănoiu. 

Vizualizări: 372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: