Sfat util pentru înflorirea abundentă a bujorilor

Bujorii ne bucură prin florile lor frumoase și mari care apar la începutul verii. Ca să puteți admira abundența culorilor și florilor mari, este suficient să asigurați îngrijirile corespunzătoare tufelor de bujori.

În primul rând îndepărtați toate resturile tulpinilor uscate rămase de anul trecut. În majoritatea cazurilor ele pot fi rupte prin răsucirea simplă cu mâinile. Dacă apar dificultăți, puteți să folosiți foarfecele de grădinărit. În același timp trebuie să fiți foarte atenți, ca să nu lezați întâmplător lăstarii tineri fini și fragili.

Apoi este necesar să afânați solul din jurul tufelor și să realizați câte un șanț în jurul lor pentru irigare. În total, pe parcursul primăverii trebuie să turnați cam 4-5 găleți de apă sub tufa de bujori. Cât timp solul este umed, nu este nevoie de irigare suplimentară. Puteți să vă rezumați exclusiv la fertilizarea tufelor.

Presărați solul din jurul tufei de bujori cu cenușă de lemn pentru că, datorită ei, bujorii vor avea culoare mai intensă în timpul înfloririi.

Pentru fertilizare puteți să folosiți și bălegarul fermentat în calitate de îngrășământ, dar el trebuie pus în jurul tufei, la o oarecare distanță de ea, ca să evitați arderea rădăcinilor.

Următoarea fertilizare trebuie realizată la un interval de trei săptămâni. Puteți să folosiți atât îngrășăminte organice, cât și pe cele minerale complexe. Este important ca tufa aflată în creștere să obțină o cantitate suficientă de fosfor, potasiu, micro și macroelemente.

Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: