Când e bine să plantezi trandafiri în grădină

Pentru cei care vor o grădină de flori frumoasă e bine să ştie că planta nelipsită din orice spaţiu de acest gen este trandafirul. Indiferent că sunt căţărători, tip copac sau pitici, trebuie să ştii când să plantezi trandafirii şi ce e bine să faci înainte de plantare.

Trandafirul este considerat regele florilor și nu există practic grădină fără trandafiri. Pentru a te bucura cât mai mult timp de frumusețea lui trebuie să-l îngrijești corespunzător. Cel mai important pas pentru a face acest lucru este plantarea, fiind foarte importantă alegerea butașilor.

Plantarea butașilor de trandafiri se poate face primăvara sau toamna. Dacă alegi să îi plantezi primăvara, atunci sunt indicate lunile martie -aprilie. Trandafirii se plantează într-un loc luminos, deoarece adoră soarele să căldura. Plantele nu trebuie să fie înghesuite, iar rădăcina lor trebuie să fie acoperită de cât mai mult pământ. Un alt pas important este mocirlirea butașilor. Aceasta se face prin adăugarea unor cantități egale de apă și de pământ într-o găleată încăpătoare. La acestea se adaugă și o cantitate suficientă de îngrășământ natural. Butașii se introduc în această compoziție, iar rădăcina trebuie să fie complet acoperită de acest amestec.

Fiecare trandafir se poziționează într-o groapă de circa 40 de cm, într-o poziție cât mai dreaptă. Trandafirul se ține fixat în această poziție în timp ce umpli groapa cu pământ și îngrășământ. După ce au fost plantați, trandafirii se udă foarte bine zilnic. Operațiunea de udare se repetă timp de două sau de trei săptămâni. Bineînțeles, nu facem acest lucru dacă vremea este rece sau plouă.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: