Sfaturi esentiale in alegerea celei mai bune oferte de inchirieri masini

Tot mai multe situatii te pot aduce in marile orase ale Romaniei pe calea aerului, cu trenul sau cu autocarul. Motivele pentru care calatoresti pot fi profesionale, precum conferintele sau evenimentele din domeniul in care activezi, sau personale, cum ar fi sarbatorile intre prieteni, nuntile in familie sau protestele si adunarile din societatea civila. Daca vrei sa calatoresti eficient in perioada sederii, solutia optima este cea pusa la dispozitie de companiile de inchirieri masini. Aceasta optiune este ideala si in cazul in care masina personala este in service pentru o perioada sau faci parte dintr-un grup de pana la 9 persoane si vrei sa vizitezi cat mai multe zone de interes ale orasului sau judetului in care ai ajuns.

Daca este prima data cand iei in calcul o astfel de rezolvare a problemei transportului, atunci alegerea unei firme de inchirieri masini care sa iti ofere cele mai bune servicii poate fi destul de dificila. In acest sens, va trebui sa te concentrezi in special pe pachetul de beneficii care insoteste autoturismul pe care vrei sa il rezervi de la respectiva companie. Astfel, iata cateva recomandari utile care te vor ajuta sa gasesti cea mai buna oferta de inchirieri masini din orasul in care te afli si iti vor garanta o experienta placuta atunci cand apelezi la acest tip de servicii:

 1. Analizeaza pretul de inchiriere afisat pe site. De cele mai multe ori, alegerea pe care o facem in legatura cu achizitiile noastre este determinata de pret. Tocmai de aceea, majoritatea firmelor romanesti de inchirieri masini vor afisa pe site un pret care nu include toate asigurarile si taxele de drum pe care va trebui sa le platesti, asadar nu compara preturile la prima vedere. Pentru a oferi profesionalism si transparenta, companiile serioase de pe piata de inchirieri masini vor lista preturile cu toate taxele (full Casco, RCA, rovinieta) incluse. Analizeaza pretul de lista si ia in calcul acest aspect pentru a nu te trezi cu cheltuieli neprevazute la finalul colaborarii.

 2. Ia in calcul vechimea companiei. Calitatea serviciilor puse la dispozitie de o companie de inchirieri masini poate fi indicata si de anii de experienta pe care firma respectiva ii are in piata. Astfel, consolidarea pozitiei in piata se poate face numai prin intermediul unor servicii de calitate oferite cu profesionalism. In acest sens, un minimum de 5 ani vechime pe piata de inchirieri masini din Romania ar putea acorda incredere unei companii care ofera servicii de transport.

 3. Urmareste recenziile online. Tehnologia momentului permite accesul facil la informatie, astfel incat procesul de evaluare a calitatii serviciilor este la indemana tuturor. In urma colaborarii cu respectiva companie de inchirieri masini, majoritatea clientilor isi exprima opinia online despre calitatea serviciilor pe care le-au accesat. Atat numarul review-urilor, cat si calitatea acestora vor fi importante pentru a identifica precis firma cu care sa colaborezi. Daca recenziile sunt prea putine, aprecierea nu poate fi exacta, insa daca sunt multe si pozitive, firma respectiva este de incredere.

 4. Intereseaza-te de capacitatea si varietatea parcului auto. Numarul de unitati disponibile si diversitatea modelelor auto pot fi indicatori foarte buni asupra dimensiunilor si posibilitatilor unei companii de inchirieri masini. O oferta ideala ar trebui sa cuprinda mai multe modele din diverse clase, iar disponibilitatea oricarui model ar trebui garantata de numarul mare de unitati. Fie ca ai nevoie de un autoturism de lux, unul care sa acomodeze pana la 9 persoane sau unul care sa consume foarte putin carburant, o companie de inchirieri masini ar trebui sa iti poata oferi mai multe variante din care sa alegi pentru a-ti adresa ideal nevoile de transport.

Daca vrei sa beneficiezi de cele mai bune servicii de inchirieri masini din Cluj, Bucuresti sau Otopeni, alege FocusRent. Cu o experienta de peste 12 ani pe piata din Romania, oferta FocusRent include toate taxele in pretul afisat, masini mai noi de 5 ani si livrarea masinii dorite in maximum 3 ore la adresa aleasa de tine. Mai mult, call-center-ul disponibil non-stop iti sta la dispozitie pentru rezervari si asistenta.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: