Sfaturi pentru alegerea canapelei potrivite în sufragerie

Canapeaua este cu siguranță una dintre acele piese de mobilier nelipsite din orice sufragerie. 

Alegerea unei canapele care să reprezinte în totalitate designul sufrageriei tale dar și personalitatea ta, poate fi o alegere destul de complexă având în vedere că trebuie să iei în considerare atât spațiul în care o vei pune, aspectul ei, forma, culoarea, elementele pe care le conține cât și textura.

Canapeaua este o investiție pe termen lung și din acest motiv este bine să te gândești încă de la început la cum o vei alege pentru a se potrivi chiar și după ce timpul trece.

Din fericire, există o soluție la care poți apela, în cazul în care dorești să schimbi aspectul canapelei în care ai investit deja, sau atunci când vrei să îți protejezi canapeaua cea nouă. 

Indiferent de dimensiunea ei te poți folosi de huse canapele 3 locuri de pe Casa Moise sau cu 2  locuri și poți, inclusiv să utilizezi huse pentru protecție dar și de schimbarea aspectului pentru fotoliile din sufrageria ta.

Alege dimensiunea potrivită

Atunci când îți alegi canapeaua este bine să iei în considerare spațiul de care dispui pentru a pune canapeaua, dar și de restul pieselor de mobilier din jurul acesteia, cum ar fi spre exemplu o măsuță de cafea.


Decide unde și cum va fi orientată

Înainte de a face achiziția este bine să decizia unde anume va fi amplasată pentru a putea crea spațiul necesar în așa fel încât aceasta să îți ofere confortul la care te aștepți.

Dacă spre exemplu, vrei ca aceasta să fie poziționată într-un colț al camerei sau pe mijloc, atunci ar trebui să iei în considerare diferite forme.


Alege forma potrivită

Acum ai la dispoziție în magazine o multitudine de forme de canapele spre care te poți orienta în funcție de gusturile tale și spațiul disponibil. 

De la cele în formă de L la cele drepte, la o canapeaua cu două locuri sau cu trei locuri, este bine să alegi exact acea canapea care ți se potrivește cel mai bine ca personalitate, utilitate și spațiul disponibil.


Alege materialul potrivit

Atunci când vorbim despre materialul canapelei tale, aici trebuie să iei în considerare gusturile tale referitoare la felul în care îți dorești ca aceasta să arate, ca design.

Dacă, spre exemplu preferi o sufragerie mai elegantă, atunci te poți orienta către o canapea din piele sau din catifea.

Dacă ai copii sau animale de companie este bine să alegi materiale mai puțin pretențioase sau să te folosești de huse de protecție care te vor ajuta să îți păstrezi canapeaua în cea mai bună formă și să îi schimbi aspectul ori de câte ori îți dorești.


Ține cont de culoare și de design

Culoarea are un rol important în designul sufrageriei tale, iar canapeaua poate fi acel element care să aducă un plus de valoare designului existent sau să ofere un accent uimitor într-un design mai natural.

În același timp este recomandat să te uiți la toate elementele de design ale canapelei tale precum cadrul acesteia, care poate avea elemente metalice sau de lemn ce se vor potrivi în anumite design-uri iar în altele nu.

Vizualizări: 630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: