Sfaturi pentru călători de la INSP

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) transmite o serie de recomandări esențiale pentru toți cei ce intenționează să călătorească în străinătate.

Înainte de a pleca într-o călătorie internațională, este recomandat să programați o consultație la medicul de familie. Cu câteva săptămâni înainte de plecare, puteți discuta despre starea generală de sănătate.

Pentru a vă asigura că sunteți protejat împotriva bolilor specifice zonei în care călătoriți, informați-vă cu privire la vaccinurile și medicația profilactică. Cabinetele de Vaccinări Internaționale sunt alegerea potrivită pentru a obține informații actualizate și pentru a vă administra vaccinurile necesare.

Pentru a vă informa în legătură cu riscurile asociate călătoriilor în zonele tropicale și pentru recomandări specifice privind malarie și alte boli, puteți accesa documentul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) la https://www.who.int/publications/m/item/vaccination-requirements-and-recommendations-for-international-travellers-and-malaria-situation-per-country-2021-edition. De asemenea, site-ul INSP/CNSCBT oferă informații utile la https://insp.gov.ro/centrul-national-de-supraveghere-si-control-al-bolilor-transmisibile-cnscbt/sfaturi-pentru-calatori/.

Vizualizări: 746

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: