Sfaturi pentru un bronz rapid şi rezistent

Când vine vara şi orele cu soare se înmulţesc, pielea expusă la soare capătă o altă culoare, chiar şi cea care nu e expusă direct capătă un bronz discret, datorită razelor UV care trec şi prin ţesături. De apariția bronzului se face vinovată melanina, o substanță din compoziția pielii care provoacă schimbarea la culoare a acesteia.

Dacă vă doriţi un bronz mai rapid nu este nevoie doar de soare şi trebuie să ştiţi că puteți favoriza producția de melanină fie prin suplimente alimentare, fie prin alegerea unor produse speciale de protecție solară, cu substanțe active în acest sens, care cresc producţia de melanină a pielii.

Este important totuşi să nu grăbiți bronzul stând ore întregi la plajă, în special la orele prânzului. Un bronz frumos trebuie să fie și sănătos, iar o piele maronie dar foarte uscată sau cu arsuri de suprafață nu va fi deloc frumoasă. În plus, nu staţi peste limita admisă, chiar dacă aţi evitat orele de vârf, pentru că există o anumită „cantitate“ de ultraviolete la orice oră. Puteţi purta o brăţară sau un plasture inteligent care să arate, prin virarea culorii, cantitatea suficientă de raze ultraviolete înamgazinate la nivel cutanat şi momentul în care trebuie să vă retrageţi la umbră sau să vă acoperiţi cu haine şi pălărie. Există o serie de produse pentru educarea expunerii sănătoase la soare, pentru persoanele de orice vârstă, de la copii, la vârstnici, care vă oferă soluţia inteligentă prin care vă puteţi bucura în siguranţă de soare.

Rețeta pentru un bronz rezistent şi pentru câteva luni stă în hidratarea pielii și în bronzarea progresivă. Faceți plajă aproximativ 2-3 ore în fiecare zi, dimineața sau după-amiaza, iar după duș aplicați loțiuni de corp intense, pentru piele deshidratată. 

Vizualizări: 1,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: