Sfaturi utile dacă ai decis să aduci acasă o pisică

Amatorii de animale de casă care au decis să adopte un pui de pisică trebuie să ştie anumite secrete pentru a-şi întâmpina puiul de pisică în noua lui casă. La fel ca la aducerea acasă a unui nou-născut, trebuie ca totul să fie perfect, pentru ca puiul să se adapteze rapid și să se simtă bine.

Înainte ca noul pui de pisică să pună lăbuțele în casa ta, petrece puțin timp pentru amenajarea unui spațiu sigur și liniștit, de unde să înceapă încet să exploreze restul casei. Acest loc trebuie să fie departe de agitația din timpul zilei.

Când l-ai adus acasă deschide ușa coșului de transport, așezat în prealabil pe podea, și lasă-l să iasă când vrea. Probabil va mirosi în jur, înainte de a-și găsi culcușul. După ce a investigat fiecare colțișor, mângâie-l puțin și vezi dacă are nevoie de odihnă. Puilor de pisică le place să doarmă și au nevoie de mult somn. După toată agitația călătoriei cu mașina și explorarea noii locuințe, va avea nevoie de somnic. Încearcă să reziști dorinței de a începe să te joci cu el imediat și dă-i multe ocazii să exploreze și să se odihnească nestingherit.

Dacă este ora mesei, oferă-i puțină hrană, dar nu fi surprins dacă nu va mânca. Adesea, pisicile refuză hrana un timp, dacă sunt stresate, deci, lasă-i timp să se adapteze și apetitul îi va reveni în curând. Ține cont că puii de pisică au și preferințe pentru textura umedă sau uscată, dar întotdeauna trebuie hrăniți cu sortimente special create pentru ei până la vârsta de 1 an.

După ce s-a odihnit și s-a liniștit în camera lui, este timpul să cunoască noua sa familie umană. Evident, acesta este un moment foarte incitant, dar încearcă să-ți păstrezi calmul. Înainte de a prezenta locuința noului pisoi, toată lumea trebuie să stea, în liniște, pe podea și să respecte o regulă simplă, poţi atinge pisoiul numai dacă acesta vine spre tine. Nu trebuie să existe vreo prindere cu forța sau ceartă, altfel animalul se va speria. Dacă puiul de pisică încearcă să se ascundă, fă-l să se răzgândească, cu o jucărie sau o recompensă, pentru a-l încuraja să fie sociabil, dar nu îl brusca sau forța niciodată.

Vizualizări: 1,626

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: