Cum puteți crește ciuperci Pleurotus în casă

Cultivarea ciupercilor nu este o sarcină atât de dificilă când este vorba de Pleurotus. Principalul aspect este să respectați câteva reguli și veți avea mereu ciuperci la îndemână.

Cel mai simplu și ușor mod este să cultivați ciuperci, care cresc pe rumeguş, cum ar fi ciupercile Pleurotus. Pentru cultivare, aveți nevoie de materia primă, o ciupercă Pleurotus. Nu se recomandă să folosiți o ciupercă cumpărată din piață, deoarece ar putea fi crescută cu ajutorul unei cantități mari de nitrați.

Cel mai bine este să găsiți ciuperca în pădure sau să comandați un miceliu. În viitor, de la ciuperca crescută, veți obține un miceliu gratuit, astfel, procesul va fi nesfârșit și continuu.

De asemenea, pe lângă ciupercă (miceliu), veți avea nevoie de rumeguş. Luați orice găsiți în grădină, puteți utiliza și ramuri subțiri și frunze căzute. Tot substratul trebuie fiert bine într-o cratiță timp de aproximativ 10 minute, apoi îl transferați într-un sac și îl lăsați să se scurgă timp de 1,5-2 ore, apoi poate fi folosit. Faceți compoziţia într-o pungă din polietilenă. În interiorul rumeguşului (trebuie să fie umed, dar nu trebuie să curgă apă când îl stoarceți), distribuiți bucăți de picior de ciupercă sau miceliu. Important este că ciupercile Pleurotus trebuie cultivate ermetic, deci, de exemplu, o plasă sau un sac din pânză nu sunt potrivite. Faceți 5-6 tăieturi în polietilenă pentru circulația aerului şi ciupercile vor începe să crească în aceste găuri.

Lăsați ciupercile pentru o perioadă de 10-16 zile la o temperatură nu mai mare de 25 de grade. După aceea, miceliul va umple activ rumegușul și ciuperci mici vor începe să crească. În acest moment, sacul trebuie mutat într-o cameră mai rece, de exemplu, afară sau în pivniță dar va fi nevoie de iluminare suplimentară, în funcție de sezon. Ciupercile pot crește pe tot parcursul anului, principalul lucru este să le asigurați condițiile necesare. De asemenea, umiditatea ar trebui să fie suficientă și pentru aceasta trebuie doar să stropiți sacul de 3-4 ori pe zi cu pulverizatorul.

Pe parcursul săptămânii viitoare, ciupercile vor începe să crească activ. În total, din momentul în care miceliul se distribuie prin rumeguș, până la apariția unei ciuperci adulte, vor trece 30 de zile. Puteți tăia picioarele ciupercii crescute și să le folosiți din nou – distribuindu-le iarăși în sacul cu rumeguș.

Vizualizări: 2,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: