Și-a abandonat mașina și a fugit de poliție. Mai întâi a scăpat de arma de vânătoare

Un bărbat de 53 de ani, din comuna gorjeană Negomir, a fost amendat de poliție și s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj.

De Sf. Ion, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Rovinari s-au sesizat cu privire la faptul că un autoturism de teren, la vederea organelor de poliție, a demarat în viteză pe o uliță din comuna Negomir.

Mașina nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiști, așa că s-a trecut la urmărirea autovehiculului cu mijloacele speciale de avertizare, luminoase și sonore. Pe DJ 674B Negomir, la trecerea peste un pod, din partea dreapta a autoturismului, polițiștii au observat că ar fi fost aruncată o armă de vânătoare. Ulterior, autoturismul de teren a pătruns pe un drum forestier, unde a fost abandonat.

Unde a fost găsită arma

„S-a constituit echipa operativă la nivelul IPJ Gorj, care a efectuat cercetarea la fața locului, iar în șanțul fluvial aferent Văii Artanului, a fost identificată arma de vânătoare cu țeava ghintuită, calibrul 7x64 și 4 cartușe de vânătoare cu glonț, calibrul aferent, prevăzută cu lunetă și lanternă”, a anunțat IPJ Gorj.

În continuarea cercetărilor efectuate de polițiști, a fost identificat un bărbat, de 53 de ani, din comuna Negomir, persoană autorizată pentru a purta și folosi arme letale de vânătoare.

În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj, iar arma de vânătoare și cele patru cartușe au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale față de bărbat, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Vizualizări: 2,959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: