La pescuit cu plasa pe Jiu. Dosar penal pentru patru gorjeni!

Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat joi în flagrant patru bărbați ce pescuiau în râul Jiu, cu ajutorul a două plase monofilament tip setcă, folosindu-se de două bărci pneumatice. La vederea organelor de poliție, suspecții au fugit într-o zonă cu vegetație deasă, abandonând atât bărcile, cât și plasele tip setcă.

"În urma verificărilor efectuate, au fost identificate persoanele în cauză, respectiv patru bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 62 de ani, din comuna Plopșoru, orașul Turceni și municipiul Târgu Jiu, iar în prezența paznicului de vânătoare, au fost scoase din râul Jiu cele două plase monofilament, care conțineau mai multe specii de pești", transmite IPJ Gorj. 

S-a procedat la identificarea plaselor monofilament, stabilindu-se că acestea au o lungime  de 50 m fiecare, o lăţime de 2,5 m  şi dimensiunea ochiului de plasă  de 7,5 x 7,5 cm, în care se află cantitatea de 25 kg  peşte de  diferite specii ( 4 kg știucă, 16.5 kg caras, 4.5 kg crap).

De asemenea, la faţa locului a fost identificate și cele două bărci și un minciog, a precizat sursa citată. 

Cantitatea de 25 kg  pește identificată în plase a fost predată paznicului de vânătoare, care a eliberat peștele în habitaclul său natural, iar uneltele folosite au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepția setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm.

Vizualizări: 9,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: