Rețetă simplă, de post, pentru icre de fasole

În perioada de post este binevenită o rețetă rapidă de icre de fasole. Este o modalitate delicioasă de a prepara fasolea și se poate face rapid din fasolea prefiartă.

Rețeta pentru icre de fasole este o alternativă surprinzătoare și delicioasă la icrele clasice. Sunt puține persoane care știu că fasolea poate fi transformată într-un aperitiv atât de savuros.

Ingrediente:

    250 g fasole albă

    Sare

    Piper

    Zeama de la 1 lămâie

    100 ml ulei

Mod de preparare:

Fierbeți fasolea în apă cu sare, până când este moale apoi scurgeți fasolea și îndepărtați cojile. Pentru a ocoli această proceducră puteți alege fasolea deja fiartă, la conservă, pe care o încălziți. Pisați fasolea fiartă cu o furculiță sau folosind un blender apoi amestecați-o cu uleiul și zeama de lămâie, până obțineți o pastă omogenă.

Gustați și ajustați nivelul de sare, dacă este necesar. Dacă doriți, la final, puteți adăuga puțină ceapă verde tocată sau mărar și pătrunjel.

Icrele de fasole se servesc pe felii de pâine prăjită. 

Dacă ați preparat anterior piure de fasole, sau fasolea bătută, trebuie să știți că la purée-ul de fasole, fasolea este fiartă cu ceapă și morcov, iar la servire se adaugă usturoi și, uneori, și ceapă înăbusită cu roșii deasupra. Icrele de fasole sunt preparate doar din fasole fiartă și sare, la care se adaugă zeamă de lămâie, asemănătoare icrelor clasice.

Vizualizări: 3,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: