Și-a găsit casa plină de mizerie. E în divorț cu soția după câteva luni de căsnicie!

Surpriză de proporții, dar complet neplăcută, pentru un pensionar din satul Roșia Jiu. Omul a revenit acum la locuința sa după ce toamna și iarna și-a petrecut-o la fiul său din Dolj. La revenirea acasă nu și-a mai recunoscut casa, dar nu a mai găsit-o nici pe soția de care este în divorț. Mizeria trona însă peste tot, iar hainele aruncate la întâmplare, și murdare, reprezentau noile „decorațiuni”, peste tot domnind un miros insuportabil, provenit și de la vasele nespălate de cine știe când.

Ion Bușoi nici măcar nu a putut să doarmă acasă atunci când a revenit aici, unul dintre vecini oferindu-i găzduire peste noapte, fiindu-i milă de el pentru că la 65 de ani a ajuns într-o asemenea situație. Acum nu îi vine să creadă că e într-o asemenea situație jenantă, mai ales că, în urmă cu zeci de ani, îi făcea cadou soției sale, la școală, bomboane sau un stilou cu peniță de aur. Culmea este că diferența dintre ei este de peste un deceniu, iar povestea de iubire s-a „înfiripat” de abia anul trecut și la fel de repede s-a și stins.

„Am plecat la fiul meu, la Dolj, că am stat la el din octombrie până acum. Pe soție am lăsat-o aici, dar între timp a venit divorțul. Când m-am întors acum nu am mai găsit-o pe ea, ci doar mizeria și un miros imposibil de suportat. E o bătaie de joc la cum se prezintă casa aceasta. A trebuit să dorm pe la vecini că nu aveam cum să stau aici. Ea a plecat, am înțeles că e pe la alt bărbat, că pe aici nu a mai văzut-o nimeni în ultima vreme. Am cunoscut-o de când era la școală, atunci i-am făcut cadouri, inclusiv un stilou cu peniță de aur. Anul trecut m-am trezit cu ea, la 53 de ani ai ei, că mă întreabă dacă mai țin minte stiloul acela. Apoi, din vorbă în vorbă, a venit până la mine acasă, m-a pus pe pat și mai departe nu pot decât să vă spun că ne-am luat cu acte. Acum am băgat divorțul că mi-am dat seama că nu o interesau decât banii mei”, spune Ion Bușoi.

„Ce e înăuntru e hepatită curată”

Vecinii, dar mai ales vecinele, pensionarului din Roșia Jiu râd acum împreună cu acesta de situația în care bietul om a ajuns. Una dintre ele chiar i-a dat o veste „nemaipomenită”. „Vezi că e gravidă, mi se pare că am văzut-o cu burta mare”, a spus una dintre femei, reacția pensionarului stârnind hohote de râs. „Cu mine nu are cum, că eu la vârsta mea… Am fost și prin spital”, spune bătrânul.

Vecinele l-au asigurat însă pe acesta că, în ciuda mizeriei din casă, soția lui a fost tot timpul aranjată ca o adevărată doamnă și că nu ar trebui să își facă griji în această problemă. „Pe aici pe stradă dacă o vedeai era mereu parfumată, rujată, nici nu ziceai că vine din mizeria asta de casă. Ce e înăuntru e hepatită curată. Nu ne putem da seama cum a putut ea să stea aici”, a spus o localnică.

„Scot tot ce e în casă și o să le dau foc”

Acum, pentru Ion Bușoi urmează o perioadă de curățenie generală, vecinii promițându-i ajutor pentru că, oricum, pentru moment a dormit pe la ei, nu prin casa pe care o are. „O să scot tot ce e în casă și o să le dau foc. Trei zile cred că voi arde la ele, dar asta voi face. Și hainele mele și pe ale ei, să vedem ce face. Ea oricum doarme pe la diferiți bărbați, dar pe mine nu mă poate lăsa pentru că îi trebuie banii mei. Cică vrea să o despăgubesc pentru că m-a întreținut în perioada asta. Cred că a întreținut mizeria, că pe mine nu”, mai spune bărbatul.

Galerie foto


Vizualizări: 4,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: