Activități de toamnă: de unde cumpără gorjenii cele mai bune fructe și legume!

A început alergătura pentru conservele de iarnă! În căutarea unui preț bun, gorjenii merg la cumpărături, fie în piețe, fie în târgul de gross din Drăgoieni. O alternativă o repezintă și magazinele de fructe și legume, care, în ultimii ani, au apărut pe la „toate colțurile”. La jumătatea lunii septembrie, prețurile la legumele de sezon sunt unele acceptabile, susțin cumpărătorii. 

La mare căutare sunt roșiile, castraveții, gogoșarii și vinetele. Cu aceste legume, gospodinele pregătesc diverse conserve care vor fi consumate peste iarnă. 

„Astăzi am cumpărat castraveți cu 3 lei kg, ardei gogoșar cu 5,50 lei kg, kapia 5 lei kg, iar pentru vinete am plătit 5 lei pe kg. Prețurile sunt accesibile și nu cred că vor coborî mai mult, ba din contra riscam să le iau mai scumpe dacă mai așteptam. Ne-am obișnuit să cumpărăm și să gătim o cantitate mai mică, astfel încât să nu scoatem prea mulți bani din buzunar”, afirmă o gospodină din Târgu Jiu.

Nu de puține ori, cumpărătorii au fost înșelați de comercianți. Fie s-au trezit acasă cu produse stricate, fie cu o cantitate mai mică, așa că mulți dintre ei preferă să ia legume și fructe din magazinele de profil. Oferta este vastă și există și un mare avantaj.

„Nu mai cumpăr fructe și legume din piețe de mai mulți ani. Am câteva magazine preferate din care îmi fac aprovizionarea. Nu stau să mă cert cu vânzătorii, nu trebuie să fiu atentă ce produse îmi pun în plasă, în spatele cântarului. La aceste magazine am posibilitatea să îmi aleg singură produsele. Astăzi am cumpărat 10 kilograme de vinete și 10 kilograme de ardei gogoșar. În zilele următoare o să caut o ofertă bună pentru castraveți”, a afirmat o altă târgujiancă.

Vizualizări: 2,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: