Şi-a pus ştreangul de gât convins că şi-ar fi împuşcat vecina

Necaz mare ieri într-o familie dintr-un sat din apropiere de Târgu Jiu, după ce un bărbat de 34 de ani din Cartiu s-a sinucis pe motiv că ar fi împuşcat o fată din sat şi urma să fie şi el împuşcat de poliţişti. Sinucigaşul nu a lăsat în urma sa niciun bilet de adio, nimeni din familie neştiind ce l-ar fi determinat să facă aşa ceva.

Sebastian Hotoboc era singur acasă de duminică seara, părinţii fiind plecaţi la Stăneşti la munci agricole. Aceştia mai au acolo o fată şi se duseseră să o ajute la săpatul viei. Nicu, aşa cum îl cunoştea tot satul, a rămas "omul casei", părinţii lăsându-l să aibă grijă de animale şi de gospodărie. Localnicii l-au văzut ieri dimineaţă stând nemişcat în faţa unui pod din apropierea casei sale, fără să vorbească iniţial cu cineva. Acesta i-a spus ulterior unei vecine că se temea pentru viaţa lui întrucât ar fi împuşcat-o pe Larisa, o fată din sat. "Era foarte deranjat de dimineaţă că tot spunea că vine Poliţia şi îl împuşcă. Stătea la capul podului şi se văita. Îl duse o femeia acasă şi după aia, peste vreo oră, veni fata mea la mine şi îmi zise că se spânzură Nicu. N-o crezui, dar apoi venii şi îl văzui aici în sfoară şi nu mai respira", declara Constantin Bercea, unul dintre vecini.
 Cei care îl cunosc declară că Sebastian Hotoboc a stat toată noaptea cu luminile aprinse acasa si a batut ore in sir in ulucile de la gard pentru a-i trece de urat. Acesta lua medicamente pentru gripa si nu consuma alcool, după cum spun rudele si localnicii. Împuşcarea Larisei pare să fie însă obsesia care l-a dus la pieire. "Larisa e fata mea, domnule, şi trăieşte, nu are nicio treabă cu el, dar el săracul aşa zicea pe aici prin sat că ar fi împuşcat-o. Toată dimineaţa se plânsă pe treaba asta. Larisa e acasă, e sănătoasă, iar el credea că vine Poliţia şi îl împuşcă şi pe el. Eu cred că a avut halucinaţii, că altfel nu se explică. Îl duse o vecină acasă şi tot drumul îi povesti că o împuşcase pe Larisa", spune Ilina Vişan, mama Larisei.

 Nici vorbă de Larisa

 Barbatul nu a lăsat în urma sa un bilet de adio, majoritatea sătenilor fiind de părere că acesta avea halucinaţii atunci când a decis să se sinucidă. Starea respectivă ar fi putut fi indusă de medicamente şi de un eventual consum de alcool, consum despre care nimeni nu a vorbit nimic. Despre medicamente, părinţii spun însă că bărbatul era sub tratament pentru că era bolnav. "Sâmbătă seara curgeau apele pe el ţuţuroi şi atunci i-am dat paracetamol şi aspirină, iar duminică i-am mai dat din nou un algocalmin parcă. I-am spus să nu bea, mai ales că rămâne singur acasă. A mâncat cu noi, a băut o pastilă şi după aia nu ne-a zis că i-ar fi rău. Noi am plecat la fată la Stăneşti, l-am lăsat cu gospodăria şi i-am spus să aibă grijă pe aci. Acum am fost sunaţi să l-au găsit vecinii spânzurat", spunea Maria Hortopan, mama lui Sebastian. 
 Poliţiştii au deschis o anchetă, primii martori audiaţi declarându-le şi acestora că Hotoboc le-ar fi spus că se temea că va fi împuşcat din cauza unei crime pe care, de fapt, nu a comis-o niciodată. Anchetatorii aşteaptă şi rezultatele medicilor legişti pentru a vedea dacă, pe lângă medicamentele pe care le lua pentru a scăpa de răceală, Nicu ar fi putut consuma şi alcool, o combinaţie care ar fi putut genera asemenea halucinaţii.
 


Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: