Și-a recuperat fetița de la statul spaniol. Surioara a fost vândută!

Un bărbat din județul Neamț a reușit să-și recupereze copilul de la statul spaniol. Bogdan Laurențiu N. a avut o relație în Spania cu o româncă ce nu împlinise încă 18 ani, care a rămas gravidă. Tânărul s-a despărțit de brăileanca Iulia Roxana B. fără să știe că aceasta este gravidă.

Fiind minoră, brăileanca a fost dusă într-un centru de ocrotire, unde a născut o fetiță care a fost dată în grija unei familii din Spania, ea neavând domiciliu. A spus însă care este numele tatălui, iar acesta, deși avusese o relație de scurtă durată cu tânăra, a mers în Spania, a făcut testul de paternitate și a primit custodia fetiței când aceasta avea deja un an și patru luni.

Și Tribunalul Neamț a recunoscut în luna octombrie 2017 dreptul tatălui asupra copilului și a obligat mama la plata unei pensii alimentare de 150 de euro. “Fiind în Spania s-a prezentat la testul de paternitate, rezultând cu certitudine că este tatăl minorei, testul rămânând la autoritățile spaniole care i-au încuviințat urmarea procedurilor pentru preluarea minorei. A urmat aceste proceduri și a reușit să-și ia fetița, abia când aceasta a împlinit vârsta de 1 an si 4 luni, și de atunci locuiesc împreună în Spania”, arată sentința instanței din România.

Tatăl fetiței are drept exclusiv să-și exercite autoritatea părintească, pentru că Iulia Roxana B. a mai născut un copil în Spania la un an după prima fetiță, pe care a vrut să o vândă în Anglia cu 11.000 de lire. A fost prinsă, așa că și al doilea copil a ajuns în grija statului spaniol, doar că nu se știe cine este tatăl acestuia.

Vizualizări: 878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: