Visul unui tânăr gorjean: să repare avioane în Dubai

Un tânăr din Târgu Cărbunești, Gorj, și-a propus ca într-o zi să ajungă pe aeroportul internaţional din Dubai. Nu ca turist, ci ca supervizor pentru lucrările de reparații ale aeronavelor. Daniel Smărăndoiu este în prezent student în ultimul an la Facultatea de Inginerie Aerospațială din Craiova, specializat pe partea de echipamente de bord.

Atunci când va finaliza studiile, Daniel va fi responsabil pentru tot ce ține de partea electrică a unui avion. „Am ales meseria aceasta pentru că este frumoasă și are potențial la angajare foarte mare. Se caută și în țară, dar și în străinătate. Este foarte bine plătită, iar facultatea este bine văzută peste tot. Nu este greu, dar trebuie să îți placă domeniul. Îmi plac avioanele de când eram mic. Când am aflat de această facultate, mi-a plăcut cum sună și am zis că asta vreau să fac pe viitor”, a spus Daniel Smărăndoiu.

A muncit pe aeroportul din Amsterdam

Daniel a lucrat vara aceasta în Olanda, pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. A muncit timp de două luni şi a îmbinat utilul cu plăcutul. Daniel spune că a câștigat aproape 500 de euro, săptămânal. Tânărul cărbuneștean visează ca într-o zi să repare avioanele companiilor de pe aeroportul din Dubai, cel mai mare din lume în ceea ce priveşte numărul de pasageri internaţionali. „Mai mult ca sigur îmi voi găsi un loc de muncă după ce termin facultatea. Sunt foarte multe puncte de lucru și în țară, este și la Craiova o fabrică de avioane unde studenții se pot angaja. Mi-am făcut niște legături în Olanda și aș vrea să mă întorc la anul, să fac ceva mai mult și pe domeniul meu în Schiphol. Visul meu este să ajung în Dubai, la cel mai mare aeroport, să lucrez pentru Emirates sau la un alt aeroport bine plătit din afară. Acesta ar fi apogeul carierei de inginer”, a mai spus tânărul.

Daniel Smărăndoiu îndeamnă tinerii să opteze pentru facultatea pe care o urmează, amintindu-le avantajele pe care le vor avea dacă vor urma o astfel de carieră. Daniel are un frate, mai mare, care a ales să studieze Inginerie Energetică, tot în Craiova.

Vizualizări: 6,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: