Și-a rupt piciorul în munți

Un turist care s-a accidentat sâmbătă după-amiaza pe un traseu din Masivul Parâng, suferind o fractură de femur, a fost recuperat de pe munte de salvamontiștii gorjeni. Victima a fost coborâtă pe o targă până la echipajul medical de pe ambulanţă.

Persoana s-a accidentat într-un traseu de via feratta, în zona Săritoarea Ursului, la circa 2.000 metri înălțime, din Cheile Galbenului, masivul Parâng.

„Salvamontiștii au ajuns la locul evenimentului, au acordat primul ajutor medical, victima prezentând o fractură de femur, au stabilizat persoana accidentată, au stabilit traiectoria de coborâre a tărgii și au pregătit punctele de asigurare și lansare a tărgii către baza peretelui”, a anunțat Salvamont Gorj.

Via ferrata  este un traseu montan echipat cu şufe metalice, trepte de fier, poduri suspendate sau traverse care permit turiștilor mai puţin experimentaţi în alpinism să parcurgă trasee expuse, pereţi verticali şi să ajungă pe vârfuri în siguranţă. 

În ultimele 24 de ore, șapte turişti au fost salvaţi de salvamontiştii din Buşteni şi Prahova, însă niciunul dintre cei care au avut nevoie de ajutor nu avea echipament corespunzător sau pregătire pentru parcurgerea unui traseu montan.

Vizualizări: 1,865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: