Suspectul de crimă a refuzat să facă declarații

Raimond Căldăraru, tânărul de 20 de ani care a înjunghiat mortal o fată de 19 ani, a refuzat să facă declarații la parchet. “Este șocat emoțional”, a explicat avocatul acestuia.

Crima s-a produs în noaptea de 14/15 iulie, când Raimond Căldăraru a mers la Baia de Fier, unde fosta lui iubită Denisa Martin era cu alți prieteni.

A tras fata, a înjunghiat-o de mai multe ori, după care a aruncat-o pe bancheta din spate a mașinii și a adus-o la Târgu Jiu. Deși primul apel la 112 a fost imediat după înjunghiere, la ora 00:23, niciun filtru de poliție nu a interceptat mașina.

Căldăraru a parcat în curtea unei case din Târgu Jiu, de pe România Muncitoare, care nu era a lui, dar locuia acolo. Tatăl suspectului, lider al comunității rome din Bengești Ciocadia, este cel care a reușit să ia legătura cu Raimond și să afle de la acesta unde este, după care a anunțat autoritățile. “Am pus mâna la telefon și am sunat la 112, am zis să trimită o ambulanță pe România Muncitoare, pentru a salva viața fetei. Copilul meu se află acolo, eu am vorbit cu el și se află acolo”, a spus Penduș Căldăraru, zis Timișanu.

Poliția și ambulanța au reușit să ajungă la mașina în care zăcea fata abia la o oră de la înjunghiere, dar prea târziu ca să se mai poată face ceva.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, a cerut explicații șefului IPJ Gorj, atât în legătură cu modul în care s-a acționat în noaptea crimei, cât și cu privire la faptul că fata a mai fost bătută și amenințată de acel individ, a depus plângere la poliție încă din luna mai, dar a rămas lipsită de apărare.

 IPJ Gorj a confirmat faptul că a fost depusă plângere pe 18 mai, a fost deschis dosar penal pentru amenințare, dar la data cercetărilor tânărul nu era în țară.

Vizualizări: 5,676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: