„Sicriul cu sarmale”, în atenţia organelor de anchetă

Cele zece mii de sarmale pregătite de Primăria Municipiului Târgu Jiu pentru a fi împărţite persoanelor defavorizate din centrele de protecţie socială au fost gătite în condiţii total neigienice. Ziarul de investigaţii Gorjnews a precizat ieri că va sesiza toate organele abilitate ale statului privind modul cum au fost gătite sarmalele din Piaţa Prefecturii. Potrivit Gorjnews, „Cârciumaru a pus la fiert o adevărată bombă toxică, în centrul Târgu Jiului, la câțiva pași de mausoleul care adăpostește osemintele Ecaterinei Teodoroiu. Așa-zisa oală a fost încherbată în grabă, din niște foi de tablă de inox sudate grosier. Peste sudura proaspătă și foarte proeminentă au fost aruncate, la clocotit, sarmalele sleite ce păreau adunate din resturi de pe la nunți”.

Cele zece mii de sarmale fierte duminică în centrul oraşului trebuiau să ajungă ieri pe mesele copiilor din centrele de protecţie socială. Potrivit Gorjnews, acesta este un motiv în plus pentru care OPC-ul, Sanepid-ul şi chiar Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor trebuiau să se autosesizeze. „De-a dreptul șocante au fost și improvizațiile făcute la sistemul de încălzire a ”sicriului” cu sarmale otrăvite. Furtunul cu gaz metan era împins de formă, într-o rână, în țeava arzătorului, și colierul atârna inutil pe furtun, în loc să fie prins peste țeavă.Ca urmare, în mod firesc, arzătoarele au luat foc de mai multe ori, nelipsind mult ca buteliile de gaz metan să explodeze și să avem adevărate tragedii”, precizează Gorjnews.

improvizatii_2

Potrivit ziarului de investigaţii, „reprezentanţii primăriei au contactat o firmă specializată în realizarea de recipiente din inox alimentar. Deși costurile unei astfel de oale nu erau piperate, Cârciumaru a dispus să se realizeze un astfel de sicriu rudimentar și toxic, întrucât situația financiară catastrofală a Primăriei nu permite în momentul de față nici măcar investiții minime, care să nu pună în pericol sănătatea și viețile a sute de cetățeni”.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: