Primarul Bârcă, încrezător după vizita de la Bruxelles

Ion Bârcă, edilul comunei Turburea, a făcut parte din delegaţia primarilor PSD care au vizitat Parlamentul European, la iniţiativa europarlamentarului social-democrat Victor Boştinaru. Alături de alţi patru primari din Gorj şi încă cinci primari din Dolj, Bârcă a vizitat comisiile şi a participat la discuţii despre agricultură şi fonduri europene. După vizita de la Bruxelles primarul Bârcă şi-a pus mari speranţe în fondurile europene, anul viitor intenţionând să depună un proiect pentru a obţine finanţare în vederea asfaltării unui drum.

Victor Boştinaru, europarlamentar PSD, a susţinut financiar o excursie la Bruxelles pentru mai mulţi primari. Edilii locali din Gorj care au vizitat Parlamentul European au fost: Maria Dumitraşcu- Berleşti; Ioana Buşe- Stoina; Ion Ciocea- Bustuchin; Viorel Drăguşin- Cruşeţ şi Ion Bârcă-Turburea.

Primarul Bârcă spune că a fost o experienţă unică. „Am fost cinci primari din Gorj şi cinci primari din Dolj. Au fost selectaţi primarii care au făcut ceva pentru comunităţile lor. Am fost la Parlamentul European şi am stat de vorbă cu un om bine pregătit. Este vorba despre Victor Boştinaru, un om competent făcut pentru a fi acolo, un europarlamentar căruia nu mă căiesc că i-am dat votul”, a declarat Ion Bârcă.

Primarul de la Turburea este încrezător că, anul viitor, va obţine fonduri europene pentru noi investiţii în comună. „În anul 2014 s-au deblocat fonduri europene, iar la începutul anului viitor vor putea fi depuse proiectele. Domnul Boştinaru ne-a spus că trebuie lucrat foarte mult cu fonduri europene. Tot la începutul anului viitor se vor da drumul la proiecte pentru crescătorii de animale, pentru fermele cu până la 20 de capete. În comuna noastră foarte mulţi oameni se ocupă de creşterea animalelor şi îi voi sfătui să acceseze fonduri europene pentru a-şi asigura un venit”, a declarat Ion Bârcă.

Proiecte pentru investiţii noi

Primarul comunei Turburea speră ca anul viitor să obţină fonduri europene pentru asfaltarea unui drum. „Lucrăm la un proiect pe care îl vom depune anul viitor,  imediat cum va începe sesiunea de depunere a proiectelor pentru fonduri europene. Ne trebuie aproximativ 24 de miliarde de lei vechi pentru asfaltarea drumului secundar paralel cu DJ 661, este drumul comunal care face legătura între Turburea şi Spahii. Dacă vom reuşi să realizăm şi această investiţie, aproximativ 80% din drumurile comunale ar fi rezolvate în ceea ce priveşte asfaltarea. Pentru uliţe şi celelalte drumuri săteşti mai găsim bani prin bugetul local”, a precizat Ion Bârcă. Primarul comunei Turburea speră ca înainte de asfaltarea drumului de 4 kilometri să introducă reţeaua de canalizare pe această distanţă. „În aproximativ o săptămână vom da ordinul de începere a lucrărilor la reţeaua de canalizare. Sper ca până acum viitor să reuşim să introducem conducta de canalizare pe cei 4 kilometri de drum pe care intenţionăm să-i asfaltăm cu fonduri europene”, a mai menţionat primarul Bârcă.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: