Simularea examenului de Bacalaureat 2024: Note mici la română și matematică

Aproape 40% dintre elevii de clasa a XII-a au obținut note sub 5 la simularea examenului de Bacalaureat la Limba română, arată datele comunicate de Ministerul Educației. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă față de anul precedent, când doar 20% dintre elevi au obținut rezultate sub 5.

Situația nu este mai bună nici la matematică sau istorie, proba obligatorie a profilului. Conform comunicatului Ministerului Educației, 35% dintre elevi nu au reușit să obțină note peste 5 la aceste discipline.

Rezultatele încă se transmit de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale.

Desfășurată în perioada 4-7 martie, simularea Bacalaureatului 2024 a generat preocupări în rândul cadrelor didactice. Datele preliminare arată că 22 de elevi au obținut nota maximă, 10, la nivel național, iar 663 au reușit să obțină note de 10 la proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Pentru a promova examenul de Bacalaureat, este necesară obținerea unei medii de peste 6, iar fiecare probă trebuie să fie promovată cu cel puțin nota 5.

Rezultatele definitive vor fi transmise de inspectoratele școlare către fiecare unitate de învățământ până cel târziu pe 20 martie 2024. 
 
 
 
 

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: