Simularea unui război nuclear NATO-Rusia arată că vor fi zeci de milioane de victime în câteva ore

O simulare grafică, realizată de către experții universității americane Princeton, prezintă modul în care ar escalada - și în cele din urmă scăpa complet de sub control - un posibil conflict nuclear între NATO și Rusia. Simularea, prezentată sub denumirea „Planul A”, arată că o astfel de confruntare nu va avea niciun învingător, va distruge aproape complet America de Nord, Rusia și Europa și va provoca peste 91 de milioane de victime, în doar câteva ore.

Simularea, realizată de specialiști ai Programului de Știință și Securitate Globală (SGS) ai universității Princeton, se bazează pe datele referitoare la arsenalele și „posturile nucleare” ale SUA, NATO și Rusia, planurile și strategiile de atac nuclear și posibilele răspunsuri la astfel de atacuri, felul în care vor fi selectate țintele, estimarea numărului de victime etc.

În primele 3 ore de conflict vor exista peste 2,6 milioane de victime (morți și răniți în urma bombardamentelor nucleare). Europa va fi în ruine. În 45 de minute 85,3 milioane de victime.

Articolul pe Digi24

Vizualizări: 2,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: