Regina Elisabeta a II-a va fi îngropată în sicriu căptușit cu plumb

Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va avea o greutate surprinzător de mare. Explicația este legată de tradiția ca membrii familiei regale să fie îngropați în sicrie căptușite cu plumb.

Regina Elisabeta a II-a va fi înmormântată luni, la ora locală 19:30, în cadrul unei ceremonii private, în capela St. George a Castelului Windsor, la finalul ceremoniilor funerare de stat care vor fi organizate în cursul dimineţii și la care sunt așteptați șefi de stat din toată lumea, a anunţat joi Palatul Buckingham.

Practica de a așeza membrii familiei regale în sicrie căptușite cu plumb datează de sute de ani. Astfel că, la fel ca prințesa Diana și prințul Philip înaintea ei, sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi căptușit cu plumb.

Timp de secole, regii, reginele, prinții și prințesele au fost așezați în sicrie de plumb pentru a-și păstra mai bine trupurile.

Tradiția datează dintr-o perioadă în care metodele moderne de conservare nu erau încă disponibile pentru că utilizarea formolului pentru conservarea corpurilor a fost descoperită abia în 1869, informează IFLScience.

Sicriele căptușite cu plumb sunt etanșe și protejează împotriva umezelii, astfel încetinind procesul de descompunere a corpului. Un alt rol important ar fi acela de a opri degajarea oricăror mirosuri și gaze. De asemenea există un precedent al unui eveniment nefericit ce a avut loc la înmormântarea lui William Cuceritorul. În 1087, în timp ce se afla în război chiar împotriva propriului fiu, William a fost grav rănit. În același timp, William era supraponderal, ceea ce a făcut tentativa medievală de intervenție chirurgicală cu atât mai dificilă, acesta murind după șase săptămâni. William a fost îmbălsămat în Rouen, Franța, dar el trebuia îngropat la Caen, la peste 110 km distanță. Până când înmormântarea putea avea loc, trecuseră săptămâni de la moartea lui William, corpul fostului suveran umflându-se la dimensiuni uriașe.

Sicriul închis al celui mai longeviv monarh al Marii Britanii, regina Elisabeta a II-a,  este expus în Westminster Hall până luni dimineață, accesul publicului fiind permis 24 de ore pe zi, sute de mii de persoane fiind așteptate să treacă pe la catafalcul suveranei până luni.

Vizualizări: 2,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: