Sindicalist din CEO: Oamenii vor fi păcăliți, îi duc în eroare

Sindicalistul Constantin Crețan e de părere că minerii și energeticienii vor fi păcăliți odată cu introducerea sporurilor și bonusurilor financiare în salariul de bază. Crețan e convins că oamenii nu se vor bucura de o creștere salarială prea mare.

Constantin Crețan crede că oamenii vor fi induși în eroare și se vor bucura degeaba.

„Minerii și energeticienii vor fi păcăliți groaznic și vă spun de ce. Această mașinație pe care o face conducerea Complexului Energetic Oltenia împreună cu sindicatele e o strategie prin care oamenii vor pierde. Îi duc în eroare introducându-le în salariul de bază anumite drepturi și, de fapt, nu e niciun fel de creștere și în salariul de bază. Ei o să fie mulțumiți că le-a crescut salariul de bază, dar creșterea e nesemnificativă”, a declarat Constantin Crețan, într-un interviu la Radio Infinit.

De luat o decizie în acest sens nu s-a luat, dar s-a negociat. Sindicatele au motivat că își doresc să introducă primele și toate bonusurile în salariul de bază ca să nu existe riscul ca oamenii să nu mai primească nimic în cazul în care compania ar fi pe pierdere într-o lună. 

Cât privește prima de Paște, la acest capitol s-a decis ca aceasta să fie de 4.000 de lei brut și să se acorde la începutul lunii mai. Noul contract colectiv de muncă ar trebui să intre în vigoare la 1 mai.

Vizualizări: 2,729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: