Sindicalist: Ecologiştii sunt finanţaţi de competitorii CEO

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia spun că blocajul din carierele miniere este cea mai grea problemă cu care se confruntă compania. Excavatoarele nu au front de lucru, avizele de obţin greu, de vină fiind şi ecologiştii, spun liderii sindicali.

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, susţine că avizele pentru defrişări se obţin greu şi din cauza organizaţiilor de mediu, care ar fi finanţate de competitorii CE Oltenia. „La Runcurelu îşi mai bagă şi dracu’ coada, adică cei care susţin verzii, aşa-zişii ecologişti. Organismele sunt finanţate de competitorii CEO”, a spus Pîrvulescu, recunoscând că nu are dovezi pentru ce spune.

Liderul sindical spune că în unele cariere s-au făcut progrese anul trecut şi situaţia nu mai e aşa critică, dar cu toate acestea sunt blocaje peste tot. Un motiv pentru care exproprierile se fac greu îl constituie relaţia proastă pe care compania şi-a construit-o în timp cu proprietarii de teren. „Este foarte greu, ţinând cont de istoria pe care o avem în această chestiune. În loc să se construiască, s-a dărâmat relaţia cu proprietarii. În loc să-i gâdile, i-a zgândărit”, a spus liderul sindical.

Pîrvulescu a dat exemplu oamenii angajaţi la Minprest, în schimbul terenurilor, şi concediaţi în câteva luni, deoarece compania nu a mai asigurat buget pentru plata acestora. „Oamenii au fost daţi afară după câteva luni. Vecinii lor s-au speriat şi de asta e blocajul acesta. Consecinţa? Cele mai multe cariere au utilajele blocate şi îşi schimbă tehnologiile, cu costuri enorme”, a mai spus sindicalistul.

Vizualizări: 742

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: