Sindicalist: Lipsa ajutorului însemna o amendă pe care nu și-o permite nici Guvernul României

Ajutorul primit de la Guvern ca să cumpere certificatele de dioxid de carbon e sinonim cu salvarea companiei energetice din Gorj. În caz contrar, Complexul Energetic Oltenia risca amenzi uriașe. „Nici Guvernul nu și-ar fi permis o astfel de amendă”, darămite Complexul Oltenia, a declarat sindicalistul Doru Crăete, de la Termocentrala Rovinari.

Complexul Energetic Oltenia mai are de cumpărat circa șase milioane de certificate de dioxid de carbon până la sfârșitul acestei luni. A reușit să cumpere până acum mai puțin de un milion.

Banii veniți de la Guvern, cele 241 de milioane de euro, sunt o mană cerească pentru compania care nu avea nicio scăpare. O confirmă și sindicaliștii care se temeau de amenda uriașă pe care o risca producătorul din Gorj în lipsa certificatelor de CO2.

„Era singura soluție ca această entitate să continue activitatea. Neplata certificatelor de CO2 ar fi însemnat o amendă pe care nu și-o permite nici Guvernul României, darămite Complexul Oltenia. Am ajuns aici din cauza proastelor politici energetice transpuse în practică de Guverne de-a lungul anilor. M-am săturat să mai vorbesc de mixul energetic. Toate țările din jurul nostru au producătorii organizați în așa fel încât nu au un singur fel de energie într-o companie și așa se asigură și o concurență loială pe piață”, a spus sindicalistul Doru Crăete, la Gorj TV.

La sfârșitul lunii martie, Guvernul a aprobat ajutorul de stat pentru CE Oltenia. Circa 192 de milioane de euro sunt destinați achiziționării certificatelor de CO2, iar restul pentru desfășurarea activității companiei. 

Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: