Un sindicat din CE Oltenia cere amânarea concedierilor colective

Cel mai mare sindicat din Complexul Energetic Oltenia a cerut companiei să amâne cu 90 de zile concedierile colective prevăzute pentru acest an. Un motiv ar fi acela că guvernul nu a adoptat încă un act normativ care să le asigure celor concediați venituri de completare, așa cum se făcea în anii trecuți.

Contractul colectiv de muncă, semnat de toate federațiile sindicale, prevede două variante de plăți compensatorii. Până la 12 salarii plătite de CE Oltenia, dacă guvernul nu dă venit de completare, sau până la șase salarii, dacă guvernul va da acest sprijin. Declarațiile ministrului Virgil Popescu de la Energie au fost de susținere a unui act normativ pentru venit de completare.

Concedierile colective sunt prevăzute pentru 1 iulie, iar în unitățile miniere și termocentrale au fost distribuite formulare pe care să le completeze cei care vor să plece. Salariații nu se înghesuie, până când nu știu în ce condiții vor pleca.

Sindicatul Mine Energie Oltenia, condus de Gabriel Căldărușe, este cel care solicită amânarea concedierilor până la 1 octombrie.

Vizualizări: 4,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: