Reacție după greva foamei de la CE Oltenia: Suntem penibili

Protestele împart sindicaliștii din Complexul Energetic Oltenia în două. Unii care vin în Piața Prefecturii de aproape nouă săptămâni și alții care au stat pe margine și apoi s-au făcut remarcați printr-o grevă a foamei ce a durat doar câteva ore. De dimineața până la prânz. „Suntem penibili”, a fost reacția unui sindicalist din companie.

Doru Crăete, lider de sindicat la Termocentrala Rovinari, și-a ironizat colegii care s-au mobilizat în fața companiei și au anunțat că au intrat în greva foamei. Asta ca, după câteva ore, să anunțe că au suspendat protestul. „Îmi amintesc de minerii din Valea Jiului. Patru zile i-au ținut Cîțu și ministrul Energiei blocați în subteran. Ai noștri au intrat în greva foamei de dimineață și la prânz... mâncau. Suntem penibili! Parcă aș fi vrut să-l văd și-acum cu o pancartă cu greva foamei pe unul din opoziție, ca acum câțiva ani”, a reacționat liderul de sindicat.

În schimb, acesta vede cu ochi buni manifestația din Piața Prefecturii, acolo unde, de aproape nouă săptămâni, zeci de mineri vin să-și strige nemulțumirea. Aceștia au cerut să fie redusă vârsta de pensionare și speră ca amendamentul depus de USR să treacă și să le fie recunoscute condițiile grele în care lucrează, iar asta i-ar ajuta să iasă din câmpul muncii mai devreme.

Doru Crăete i-a îndemnat și pe ceilalți angajați să se alăture protestului. „Protestul din Piața Prefecturii e total binevenit. E o reacție a dualismului politicienilor. Una vorbesc cât sunt în opoziție, alta fac când sunt la putere. Oamenii aceia sunt foarte hotărâți. Mă surprinde lipsa de solidaritate a colegilor mai ales din zona Jilț”, a mai spus Crăete, la Gorj TV.

Vizualizări: 2,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: