Rușeț: CE Oltenia nu se închide dacă trece legea pensionării

Cele câteva mii de pensionări care ar fi determinate de legea pe care o cer protestatarii de la Complexul Energetic Oltenia nu ar duce la închiderea companiei. O spune Ion Rușeț, consilier al Directoratului companiei, care a ținut să precizeze că societatea nu se opune acestei legi.

“S-a spus într-un mod tendențios, eronat, că s-ar opune conducerea Complexului Energetic Oltenia unui act normativ care ar duce la pensionarea mai multor salariați. Nu. Există preocupare, s-au făcut scenarii, conducerea Complexului Energetic Oltenia nu este îngrijorată dacă apare un act normativ care să prevadă reducerea vârstei de pensionare”, a spus Rușeț, citat de sabotorii.ro.

Senatul a adoptat un proiect de lege care va permite celor care au lucrat în unități de producere a energiei electrice și termice să se pensioneze cu până la 13 ani mai devreme. De câteva luni, legea este la Camera Deputaților, unde a primit câteva avize pozitive, dar parlamentarii PNL Gorj nu o susțin în forma actuală.

Doar la CE Oltenia, legea ar aduce mii de pensionări într-un an, dar având în vedere că urmează închiderea a zece din cele 12 grupuri energetice până în 2027, compania nu ar avea de suferit.

Vizualizări: 5,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: