Sindicalist: O să se oprească termocentrala de la Rovinari

Complexul Energetic Oltenia ia în calcul oprirea unui grup energetic ca urmare a reducerii cantității de lignit, dat fiind că producția la Cariera Roșia este oprită. În cauză este un proces, cu termen pe 15 septembrie, iar decizia, venită oricum foarte târziu,  poate fi și nefavorabilă. 


Sindicalistul Cartel Alfa Alin Munteanu crede că în scurt timp se oprește termocentrala Rovinari, dacă situația trenează. 

”În foarte scurt timp o să se oprească termocentrala de la Rovinari, care are trei grupuri cu o capacitate totală de 990 MWh. Chiar dacă instanța va da o decizie favorabilă pentru Complexul Energetic Oltenia, în toată această perioadă s-a pierdut și se pierde foarte mult timp, pentru că durează să dai pământul la o parte și să ajungi la cărbune. Și nu se știe ce decizie va da instanța, pentru că poate da amânare sau chiar să dea câștig de cauză Bankwatch și atunci se va închide definitiv cea mai mare carieră minieră din Europa.

O să fie probleme mari la iarnă cu energia, și dacă scoți un grup din producție, nu trei grupuri”, a declarat, presei, Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj.


La finalul lunii iunie, fostul șef al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Berceanu (USR), a venit la poarta carierei Roșia și a sunat la 112 să reclame că activitatea nu a fost suspendată, deși există o decizie a instanței. ”Această carieră nu trebuie să mai funcționeze, funcționarea este infracțiune pentru că nu mai are acord de mediu”, a spus Berceanu. Dialogul cu serviciul 112 a fost înregistrat și postat apoi pe Facebook, ca ”probă” a activității sale de politician și implicat în comunități. 

Vizualizări: 2,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: