Sindicalist: Vom mai face greve dacă va fi nevoie

Chiar dacă niciun sindicat nu și-a asumat greva fără precedent de la Complexul Energetic Oltenia, amenințările încă planează asupra companiei din Gorj. Liderul de sindicat Nicu Bunoaica are în plan să pună bazele unui sindicat puternic, de anul viitor, iar toate majorările de acum înainte să fie trecute direct în salariul net al fiecărui angajat.

Dacă nu va reuși să facă un sindicat majoritar și să intre în ședințele de negocieri, Bunoaica este dispus să renunțe la cariera de sindicalist, dar și la cea de angajat în minerit.

Pentru anul viitor, Bunoaica își dorește un sindicat mai mare pentru a putea participa la toate comisiile de negociere de anul viitor.  „Am vorbit cu oamenii din zona Motru și le-am promis că-mi voi da demisia dacă nu voi face un sindicat mai mare pentru toată zona. Vreau să fie titular în comisia de negocieri. Vom mai face greve dacă va fi nevoie. Minerii de la Roșiuța, Jilț și Lupoaia doresc ca acea mie de lei să fie băgată ca net în tarifar, nu vor să fie adaos. Îmi doresc să fac un sindicat mai mare și să mă lupt pentru drepturile oamenilor. Dacă nu voi reuși să ajung în comisii, îmi dau demisia și de la carieră”, a mai spus sindicalistul.

Vizualizări: 2,113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: